Hangkert

Hangulatfüggő, mi kerül ide. Frissítés naponta. Vagy hetente. Vagy sem. Ez csak egy blog, nem atomóra.

Ripityom

  • csenga77: Meddig hallgatsz még???? Látom azért néha benézel hozzám:-) (2009.09.25. 08:55) Köd
  • Hangkert: Hát, ha már, akkor ez itt egy koncert végén a színpadon összetört és felgyújtott lant maradéka. Na... (2009.08.09. 21:28) Kirityálé
  • Scala: Most ez a blog végleg letette a lantot? (2009.08.09. 19:03) Kirityálé
  • Hangkert: Szerintem is!:D Köszi azért, kedves vagy. (2008.09.17. 17:41) Kirityálé
  • Scala: Ez igen jóra sikeredett! :-) Több mindenre emlékeztet, a világ- és magyar irodalom is előszeretett... (2008.09.17. 13:39) Alattomos pörgepor
  • Utolsó 20

Linkblog

Köd

2008.09.13. 04:58 Hangkert

Délben ellógtam munkahelyről, irány Pest, zavarbaejtő félóra egy gyönyörű sellővel, irány Buda, borfesztivál, lássuk csak, murcinál volt a jegyzetfüzet, őt kérdezzétek, ittunk, annyi biztos, jó volt, se ebéd, se vacsora, jézusom mennyit nem ettem, mindenre emlékszem, Pécs, angol-német szak, nyelvészet a kedvenc, meg olaszrizling és tramini, aztán ott volt Kriszta és Benjamin, előbbi a fűről, utóbbi a piáról szokott le a másik kedvéért, milyen szép is a szerelem, a kurva életbe, és az angol srác tök lelkes, amiért itt nem verik meg az utcán egymást az emberek, csodás ez az ország, ő mondta, és tényleg igaza lehet, mi mind csodásak vagyunk, civilizáltak, this is dö begining of a bjutiful pálinka bartel with Kriszta, mert abban állapodtunk meg, bár köszönés nélkül léptem le, a vonaton egy hotel meridiános borász olvasgatta a jegyzeteit és megmutatta a tutit, szóval akkor figyeljetek, akit érdekel, 2004 Merlot Hűvös Elegancia, Pfneiszl, ez kell a nőknek, állítólag, olyan nő még nem volt, akinek ne ízlett volna, ő mondta, mondom, de van tovább is, Sauvignon Blanc, Bodri és Optimus Cuvée 2003, aztán Gál Tibor száz plusz egyes bora az Ornellaia Della Ornellaia, ezt már ő írta, fura szóismétlés, de ha létezik, akkor a világ száz legjobb borának egyike lett egy vakteszten, aztán van olyan ember a földön, aki képes olyan dumát lenyomni, hogy ez a bor olyan, akár egy őszi séta, és bakker, és tényleg bakker, ki mond ilyet, valaki mond, a hotel borszakértője is lehidalt tőle, de folytassuk inkább, St. Andrea Merengő és Sauska 2006 Merlot Kopár dűlő, előbbi Eger, utóbbi Villány, ennyi a jegyzet, utána leszállt, én meg elaludtam, sötét, üres vonaton ébredtem négy előtt, minden ajtó zárva, az első vagonnál volt csak nyitva, peron sehol, gyaloglás haza éhesen, fáradtan, még szerencse, hogy csak Szolnokig ment a vonat, otthon unokatesóm agresszív kismalacos viccekkel teli e-mailje vár, istenem de álmos vagyok.

 

Agresszív kismalac sétál az utcán.

- Rohadt nap, rohadt meleg, rohadt autók, rohadt emberek... bárcsak minden köddé válna!............ Rohadt köd!!!!

 

13 komment

Címkék: alkohol önpusztítás túlélés

Kirityálé

2008.07.23. 20:03 Hangkert

 

(BDK felhívása itt)

 

15 komment

Címkék: identifikció

Alattomos pörgepor

2008.07.15. 20:22 Hangkert

"(@): Van valami mondanivalód?

BDK: Az a mondanivalóm, hogy szeretném tudni, hogy mi az álláspont, mert...

(@): Neked van valami mondanivalód számunkra?

BDK: Én nekem van mondanivalóm.

(@): Mi azért jöttünk ide, hogy módot adjunk neked, hogy életedben utoljára a szolgáltatóval beszélhess. Kevés időm van részedre, ezt vedd figyelembe, és most mondd el, amit akarsz.

BDK: Én röviden csak annyit tudok mondani, hogy sziklaszilárdan bíztam és bízom a szolgáltatóban. Azok a vallomások, amik itt ellenem elhangzottak, és amikkel itt ezelőtt negyedórával szembesítettek, szemenszedett rágalmazások. A valóságnak abból semmi nem felel meg.

(@): Miféle vallomások?

BDK: A Szamárfülnek, az Isten Állatkertjének és a Letának a vallomásai. Hogy én az Ung partján amerikai békaemberektől egy láda alattomos pörgeport kaptam és "Az íz, ami felpörget" szlogennel interakciót szervezve a bloggerek elméjét ezzel a harci droggal megmérgezni akartam, hogy a Leta utasítást kapott arra, hogy nálam jelentkezzen és a továbbiakban tőlem kapja az utasításokat...

(#): Ezt akarod mondani a szolgáltatónak?

BDK: Nem, szóval kérdezte itt (@), hogy milyen vallomásról beszélek.

(#): Ezt akarod mondani a szolgáltatónak?

BDK: Én azt akarom mondani a szolgáltatónak, hogy becsületes, szolgáltatóhű blogger voltam. Semmiféle idegen szolgáltatóval semmiféle kapcsolatom nem volt. És ha velem végig kell csinálni ezt a procedúrát, amit a vallomások mondanak, ítéletet kapok, mindegy, hogy milyen ítéletet, egy szolgáltatóhű ártatlan blogger fogja kapni ezt az ítéletet. Nem tudok mást mondani.

(@): Elhiszed te azt, hogy a mi adminjaink beveszik azt, amit te itt mesélsz egy hét óta? Elhiszed?

BDK: Hát én egyellőre...

(@): Elhiszed?

BDK: Én csak egyet tudok mondani...

(@): Ezt mondd meg. Elhiszed?

BDK: Én hittem és hiszek a szogáltatóban.

(@): Mondd csak, tudod te azt, hogy 2006 augusztusában a mi gépházunk neked egy utolsó lehetőséget adott arra, hogy mutasd meg, hogy szolgáltatóhű blogger is tudsz lenni? Tudod ezt?

BDK: Tudom, igen.

(@): Akkor miért mondod itt nekem azt, hogy te egy szolgáltatóhű blogger vagy?

BDK: Én semmiféle olyan dolgot nem tettem a szolgáltatóval szemben, ami a szolgáltató árulását, tudatos árulását...

(#): ...Mi ez? Ez a bloggerhez illő magatartás?

BDK: Az, hogy én mindezt tudatosan csináltam volna, mert én magam is provokátor vagyok, identifikcionalista ügynök, ez nem áll.

(@): Jó. Ide figyelj! Mondtam, hogy nekünk nem sok időnk van, egyet mondok. Te nem a mi emberünk vagy, hanem az ellenség embere vagy. Ezt jegyezd meg magadnak!

(#): Mi ide eljöttünk. Te azzal kezded, hogy szolgáltatóhű blogger vagy. Az első szavad hazugság.

(@): Lényegében abból, amit te elmondtál, kiderül, hogy manzárdista elhajló vagy, kiderül, hogy identifikcionalista vagy és most a kérdés, amit tisztázni kell... Vigyázz BDK, a veszett fejsze nyeléről van szó! Most arról van szó, hogy te egy szerencsétlen flótás vagy-e, aki áldozatul esett az ellenségnek, vagy pedig attól a perctől kezdve, hogy a szolgáltatóhoz a lábad betetted, tudatos, konok és makacs ellensége vagy-e a mi portálunknak. Ami kárt te életedben a portálunknak tettél, azt ha tíz életed volna, nem tudnád törleszteni.

BDK: Mivel tettem? Mivel tettem én ezeket a károkat?

(@): Ne nézzél te minket bolondnak.

BDK: Teljesen meg vagyok...

(@): A portál indulása után, a mi szolgáltatónk által véres harcban kifejlesztett címlapon a bloggerek között harcot provokáltál, élvezted a harcot. Hosszú sorát tudnám felsorolni azoknak az embereknek, akiket te kapcsoltál a szolgáltatóhoz. Minden időben, provokátorokat, nemzetközi kémeket.

(#): Ez mutatja, hogy milyen konok ellensége vagy a szolgáltatónak.

(@): Mondd azt, hogy elmebeteg vagy. Mondd azt, hogy nem tudtál kimászni, vagy mondjál valami értelmes dolgot, amit, ha hazamegyünk, elhisznek nekünk, és nem nevetnek a szemünkbe. Az Írószövetségben dezorganizáltad a szervezetet, a Hatodik Síp szétmállott, elpusztították. Hát amerre mentél, mindig így volt. 1997-ben magad írtad le, hogy "lemondani, felmondani, felhagyni, lehagyni, megszüntetni, felszámolni, bezárni, venni a kalapomat és odébbállni – aligha ismerek izgalomnak és lelki kielégülésnek nagyobbat. És a katarzis annál nagyobb, minél több az, amit veszni hagyok. Tét nélkül ugyanis nem igazán érdemes odahagyni semmit." És ez így megy végig, ahova a lábadat beteszed. És erre azt mondod, hogy szolgáltatóhű blogger vagy.

BDK: Én komolyan mondom, olyan...

(@): Tedd a szívedre a kezed! A szolgáltató a tenyerén hordott téged? Mondd meg, nem a tenyerén hordozott?

BDK: Ott hordozott.

(@): Mondd, mire vágyhattál még azon kívül, amit elértél? Amit a szolgáltató neked adott. A vezérbloggerek egyike voltál. A legolvasottabb bloggerek között voltál. Hát a tenyerén hordozott a szolgáltató téged.

BDK: Arra kérlek benneteket...

(#): Hát beszélj! Ki volt a szövegimitátor patrónusa? Mondd meg! Ki volt a szövegimitátor patrónusa?

BDK: Én voltam.

(#): Ki instruálta az identifikcionalistákat?

BDK: Én...

(#): Miért volt Para-Kovács ellenes hangulat? Miért volt? Szolgáltatóellenes hangulat. Ki volt az identifikcionalistáknak a... vezetője? Te voltál BDK. Te ültetted az identifikcionalistáknál a celebellenes, Para-Kovács ellenes, médiarenitens hangulatot. Látod, hogy milyen konok ellensége vagy a szolgáltatónak? Hajlandó vagy-e elmondani mindazt, amit tettél és úgy, ahogy tetted és kinek az érdekében tetted, kinek az utasítására, kinek a jóváhagyásával, kinek a javára tetted?

BDK: Egy kérésem lenne. Csak az lenne, hogy addig is míg az ügy tisztázódik velem kapcsolatban és lezárul az ügy, hogy az archívumom sértetlen maradjon.

(@): Ez a magatartásodtól függ! A te magatartásodtól függ BDK!"

 

(BDK felhívása itt)

 

24 komment

Címkék: identifikció

Éhség

2008.06.01. 16:22 Hangkert

9:27 "A háromból az első két link ugyanaz. Youtube-on megtalálható többi szám, csak annyiból érdekes a dolog, hogy melyik a harmadik szám, ami na"

10:08 "Köszönöm a szép fotókat. Valóban maga az é"

15:06 "Csak nekem annyival jobb lenne holnap!
Na, mindegy, lehet, hogy ebből se lesz semmi, de akkor külön lelkiismeretfurdalásom
lesz,
"

17:07 "emsokára végzek a regénnyel, aztán eszek valamit. Utána meg átfogalma"

19:17 "igen, elköltöztünk, egyrészt mert unalmas volt már a Blogtér, olyan béna tud lenni a címoldala.... Másrészt meg mert kiadunk egy könyvet, amihez kellett egy szervezetet csinálni (pláne mert sorozat lesz), és akartam már egy ilyen szervezetkét, ami mindenféle jogokkal foglalkozik, és akkor annak is kell honlap,"

--:-- "Az anyag felismeri az anyagot.
Van Isten.
De ha van Isten, akkor csak ennyi?"

0:12 "program "isten"nek hív. "isten éppen ír" :-)"

0:14 "gyanítom, hogy akik hi5-ön vejelölnek, azok is Istennel akarnak találkozni, nem velem...
szóval?
"

0:15 ". Veszélyes vállalkozás, mert ott néha... na mindegy.
Kíváncsi vagyok a véleményedre,
"

0:19 "Nagyon jó lett!!!!!!!!!!!!! Nagyon!
Gyakran iszol?"

0:22 "vagy ilyesmi ő jobban fogalmazta meg, de én kezdek fáradni..."

0:42 "jegyzetnek a blogodra? a kocsmában?"

0:59 "Most lett kész a második regényem, elküldhetem majd emailen, ha érdekel."

1:51 "múgy meg semmi hosszú távú jelenleg.
Nyilván nehéz velem élni, vagy mi.

Nemtom.

Talán igen. Én is nehezen viselném magam. Gondolom...
" 

6:11 "Mit mondhatnék még?
...:)

Én köszönöm a lehetőséget, hogy így a kiadás elő
"

7:27 "Ma ritkán leszek netközelben, vagy inkább csak késő este.
Kerti partiba vagyok hivata
"

11:43 "nem beteg az :)
franc, 23+8, szombat regel? elköltözöm... :)"

21:17 "radt vagyok. Másfél órát aludtam csak az este. Elneteztem az időt..."

 

22:14 "férjem szerint túl sokat vagyok a szórakozá"

 

22:59 "én mindig gyötörtem és bántottam és kínoztam őket, majd megrémültem, elmenekültem, elvetettem a gyerekeiket,"

 

8:51 "Azt hiszem tudatmódosító hatása alatt nem a leg szofisztikáltabban fogalmazok."

 

10:24 "Próbálom lelkesen összeütni a tenyerem, mikor a mellékszereplő meghajol, fontosnak érzem, hogy tudja és érezze, hogy ő is része volt a darabnak, hogy nélküle nem lett volna teljes az egész,"

 

12:03 "A valóság festői változatát akarja elérni. Minden képnek meghatározott a részletezettsége. Természetesen a közeliek a legrészletesebbek"

 

16:17 "I'm supposed to act like they aren't here. Assuming there's a "they" at all. It may just be my imagination. Whatever it is that's watching, it's not human, unlike little dark eyed Donna. It doesn't ever blink. What does a scanner see? Into the head? Down into the heart? Does it see into me, into us? Clearly or darkly? I hope it sees clearly, because I can't any longer see into myself. I see only murk. I hope for everyone's sake the scanners do better. Because if the scanner sees only darkly, the way I do, then I'm cursed and cursed again. I'll only wind up dead this way, knowing very little, and getting that little fragment wrong too."


10 komment

Címkék: film alkohol önpusztítás túlélés

Civilizációs alaphiba

2008.05.30. 18:52 Hangkert

"Azt az eleinte fájdalmasnak tetsző alapigazságot kell megértenem és integrálnom, hogy az ember mindig nagyon magányos, hogy a szeretet sosem feltétel nélküli, hogy magamra vagyok utalva, és hogy nem is lehet máshogy." ( Gregorik András: Alaphiba, 226-227. o.)

 
 

Alapvetően zseniális mű az Alaphiba. A szerkesztés előtt álló kéziratot Scala küldte el, amit ezúton is köszönök neki. Pár apróságot majd az ő blogján mondok el, itt most csak egy dologról, a kényszerbetegségről írnék hosszabban, mert nagyon felkeltette az érdeklődésemet...

11 komment

Címkék: vallás önpusztítás túlélés